Описание

Автобусна екскурзия до Букурещ, Синая, Бран и Брашов в Румъния от Смолян

3 дни / 2 нощувки

  Дати всеки месец при събиране на група от 20 човека

Цена:  260 лв.

Програма:

 Първи ден- Отпътуване от Смолян в 5:00 ч. по маршрут Смолян –Асенов град-Велико Търново-Русе-Букурещ – Синая. Пристигане в Букурещ преди обяд.Посещение на „Музея на селото” представящ над 300 сгради, характерни за различните области на Румъния. Музеят е етнографски комплекс разположен на  бреговете на езерото Херастрау, където са реконструирани дървени къщи, църкви, воденици, мелници,дървени църкви, воденици и дори стара панаирна въртележка. Отпътуване за Синая(140км). Пристигане в Синая – най-красивия зимен курорт на Румъния, наричан още „Перлата на Карпатите“. Пешеходна разходка из центъра на града. Настаняване в хотела. Нощувка.

Втори ден- Закуска. Отпътуване за Брашов (49км). Пристигане в Брашов около 10:00часа. Посещение на лятната резиденция на румънските крале – замъка Пелеш. Замъкът ще Ви удиви с изящното си излъчване и уникалните си форми. Свободно време. Посещение на замъка на граф Дракула (Бран). Със своята легендарна загадъчност, извисяващ се върху 60 метрова скала, построен след 1377 г., е бил тайнственото място на най-популярния вампир в световната мистика. Отпътуване за Брашов. Туристическа обиколка в Брашов – градът, в който е издаден „Рибния буквар“ на Д-р Петър Берон. Тук се преплитат Източните и Западните Карпати. Посещение на Черната църква построена през 1383 г. – най–голямото постижение на готическата архитектура, църквата „Св. Вартоломей“, Старото кметство и общинският площад. Свободно време в Брашов. Връщане в хотела в Синая. По желание посещение на типичен румънски ресторант с жива музика /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

Трети ден- Закуска. Отпътуване за Букурещ – първият по големина град в Източна Европа. Разглеждане на румънската столица – град на контрастите, известен още като „Малкия Париж“. Панорамна обиколка на града с екскурзовод: площада на Победата, Кралския дворец, площада на Революцията, Триумфалната арка (копие на Парижката), Народния театър, Патриархалната катедрала, построена в класически стил с барокови елементи и накрая – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, а именно Парламента на Румъния /отвън/. Свободно време за разходка в Стария квартал „Липскания”. Около 14 ч отпътуване за България. Пристигане в Смолян късно вечерта.

      Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • 2 нощувки със закуски в 3* хотел в Синая;
 • Туристическа разходка в Синая;
 • Посещение на замъка Пелеш (не включва входна такса);
 • Посещение на замъка на Граф Дракула в Бран (не включва входна такса);
 • Посещение на град Брашов;
 • Туристическа обзорна програма в Букурещ с местен екскурзовод;
 • Екскурзоводско обслужване по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка

    Цената не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти.
 • Замъка Пелеш – 30,00 RON = 13,00 лв;
 • Замъка в Бран / замъка на Дракула/ – 35,00 RON = 15,10 лв
 • Черната катедрала в Брашов – 9,00 RON = 3,90 лв
 • Музея на селото в Букурещ – 10,00 RON = 4,40 лв
 • Медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. – 2 лева;
 • Медицинската застраховка за хора от 71 до 75г. – 4 лева; от 76 до 85г. – 7 лева;
 • Разходи от личен характер.

 

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт с шест месечна валидност от датата на отпътуване

Плащане: Депозит в размер на 30% при резервацията и доплащане 7 дни преди отпътуването.

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това лично по телефона.

Гарант на Еисакотур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Армеец”, застрахователна полица №1831013150000592845/26.11.2019г.

 

 

Свободни места

Все още няма дати обявени за тази екскурзия