Описание

Автобусна екскурзия до Бурса, Турция от Смолян

4 дни / 2 нощувки

Дати: Всеки месец при група от 20 човека

Цена: 245 лв.

 

Бурса се намира на пътя на коприната, в подножието на планината Улудаг, известна в миналото като Витински Олимп. Градът е потънал в зеленина, а Улудаг е най-известният зимен спортен център в Турция, районът е обявен за национален парк. До най-високият връх може да достигнете без проблеми с кола или лифт.

Програма:

1 Ден – Отпътуване от Смолян, в 20:00ч. маршрут Смолян – Асеновград – Капитан Андреево –Бурса.Нощен преход.

2 Ден-Пристигане в Бурса преди обяд, настаняване в хотела (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч). Панорамна обиколка на Бурса – четвъртият по големина град в Турция и първа столица на Османската империя. Разглеждане на забележителностите на града – най-голямата джамия в Бурса Улу Джами с 20 блестящи малки купола и забележителен фонтан във вътрешната част, Посещение на Зелената джамия. Джамията е с формата на буквата Т. Тя има два големи и два малки купола, както и две минарета. Куполите са покрити с оловни плочи.Джамията е с богата декоративна украса. Сградата е построена от пясъчник, като отвън е облицована с мраморни плочи, а отвътре е украсена с фаянсови плочки. Заради преобладаващия зелен цвят на плочките във вътрешността джамията е получила прозвището „зелената”.Посещение на  градският парк, крепостните стени и панорамната площадка с гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей.Вечеря.Нощувка.

3 Ден- Закуска. В 09:00 часа екскурзия до националния парк Улуда – по времето на Османската империя е бил известен като планината Кешиш, по късно започва да носи сегашното си име. Връх Улудаг (Голямата планина) е висок 2543 метра, което го прави най-високата точка в Мраморно море, а водопадите Арас и ледниците на върха са неговите най-интересни географски характеристики. По желание изкачване с лифта до високите части на парка – билета за лифта се заплаща допълнително. Ще се насладите на много богата горска растителност. Лифта е кабинков, времетраенето е около 20 мин. Национален парк Улудаг, на 36 км южно от Бурса, е един от любимите центрове на зимните спортове в Турция,Посещение на МОЛ в Бурса – време за шопинг. Вечеря в местен ресторант с типичната за Бурса кухня, включваща Искендер кебап (по желание). Нощувка.

4 Ден-Закуска.Тръгване към Истанбул и кратка спирка – по желание посещение на МОЛ Форум Истанбул. Продължаване за България.Пристигане в Смолян вечерта.

 

            ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с комфортен лицензиран автобус ;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Бурса;
 • Пътни и гранични такси;
 • Медицинска застраховка за лица до 65 г;
 • Посещение на Зелената джамията в Бурса;
 • Посещение на Улу Джами в Бурса;
 • Посещение на панорамна площадка където се намират гробниците на Осман и Орхан Бей – първите владетели на Османската Империя;
 • Пешеходна  обиколка на Бурса с екскурзовод;
 • Водач на групата по време на пътуването и престоя  в Бурса;

           ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Разходи от личен характер;
 • Двупосочен билет за лифта около 25 турски лири;
 • Mедицинска застраховка за лица над 65г. – 2 лв. на ден доплаща се задължително;
 • Вечеря в местен ресторант с традиционни местни блюда  –  25 €;
 • Входни такси за посещаване обекти (ако има такива);

 

 

 

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това лично по телефона.

Гарант на Еисакотур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Армеец”, застрахователна полица №1831013150000592845/26.11.2019г.

Свободни места

Все още няма дати обявени за тази екскурзия