Описание

Двудневна екскурзия до Одрин, Турция от Смолян

Дати всеки месец при събиране на група от 20 човека

2 дни / 1 нощувка

Цена:  95 лв.

Програма:

1 Ден – Отпътуване от Смолян, в 5:00ч. маршрут Смолян – Асеновград – Капитан Андреево –Одрин.Пристигане в Одрин .Настаняване в хотела.(Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч).Посещение на един от най-важните паметници на древността Селимие джамия.  Джамията Селимие притежава най-високите минарета в Турция – 70,9 м.Намира се на централния площад. Вход свободен. Посещение на архитектурния комплекс “Баязид”. Там ще имате възможност да се насладите на изкуството „ЕБРУ” – рисуване върху вода на копринени тъкани . Други джамии, които заслужават вниманието ви, са Ески джамия (Старата джамия, намира се точно срещу Селимие джамия), Мурадие джамия, Юч Шерефели джамия.Обяд. Посещение на Македонската кула.Това е последната кула, запазена от крепостните стени на Одрин, а точно до нея ще видите последните останки от самите стени. Намира се от другата страна на улицата срещу джамията Юч Шерефели. До кръглата кула има приятен парк. Можете да влезете в кулата, но не и  да се качите на върха й. Вход свободен. Разходка из Старият Одрин – квартал Калеичи.Историческият квартал на Одрин, известен като Калеичи (Kaleici) е мястото, където да пристъпите в миналото на града. По улица Маариф и пресечките й ще видите стари къщи с дървени фасади, които са истински произведения на изкуството. Тук се намира и Голямата Синагога – най-голямата синагога на Балканския полуостров, наскоро реставрирана и отворена за богомолци и посетители. Вечеря.

2 Ден Закуска. Посещение на Медицинският музей.Този музей разказва за прогресивните медицински практики, които са се използвали тук във време, когато грижата за психично болните е била на средновековно ниво. Вместо да затварят пациентите в килии и да ги оковават, както често се е правело в миналото, тук са използвали терапии с цветя и музика, за да подобрят състоянието на пациентите. По желание посещениена Църква Св.св. Константин и Елена.Това е една от двете български църкви в Одрин. Посещение на търговската зона на града за шопинг. Посещение на Синия пазар и Марги Аутлет Център. Около 15.00ч. отпътуване за България. Пристигане в Смолян късно вечерта.

Пакетната цена включва:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус по описания маршрут;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Одрин;
 • Медицинска застраховка с покритие да 25000 евро с автоасистанс;
 • Екскурзоводно обслужване;
 • Автобусна панорамна обиколка на града;

Пакетната цена НЕ включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане здравна застраховка за лица от 65 г. до 75г. – 5 евро / 10 лева;
 • Доплащане здравна застраховка за лица от 75 г. до 80г. – 12 евро / 24 лева;

 

Необходими документи: Задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на отпътуване.

Плащане: Депозит в размер на 30% при резервацията и доплащане 7 дни преди отпътуването.

Важно:

 • Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина.
 • За български граждани не се изисква виза за Турция. Пътува се със задграничен паспорт, валиден 6 месеца от датата на отпътуване.

 

 

 

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това лично по телефона.

Гарант на Еисакотур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Армеец”, застрахователна полица №1831013150000592845/26.11.2019г.

 

Свободни места

Все още няма дати обявени за тази екскурзия