Описание

  Екскурзия до Метеора  с Две нощувки

и посещение на Солун

Дати: Всеки месец при група от 20 човека

Цена:215 лева при група от 20 човека

Програма

Първи ден – Отпътуване от Смолян, в 06:00ч. маршрут Смолян –Гоце Делчев– Солун –Метеора. По пътя кратки спирки за почивка. Пристигане в Солун. Панорамна обиколка с местен екскурзовод (минимум 2 ч.): Бялата кула – символ на града; църквата „Св. св. Кирил и Методий”; площад „Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта „Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата „Св. Димитър” – необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на св. Димитър. Отпътуване в за Катерини. Настаняване вечерта в хотел в Катерини.

Втори ден – Закуска. Целодневна екскурзия до Метеора. Метеора – уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони „Зиндрос”. Разглеждане на три от шестте функциониращи манастира. Следобед свободно време в Каламбака – живописно градче в подножието на величествените скали на Метеора. Отпътуване за Катерини. Нощувка.

Трети ден- Закуска. Свободно време за разходка в Катерини. Отпътуване за Смолян. Пристигане в Смолян вечерта.

   Цената включва:

  • транспорт с лицензиран туристически автобус;
  • екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел Константин 3* (или подобен на него);
  • медицинска застраховка за лица до 65 години;

 Цената не включва:

  • Входни такси на посещаваните туристически обекти;
  • Разходи от личен характер.
  • Медицинската застраховка за лица от 65 до 70г. – 3 лева;
  • Медицинската застраховка за лица от 71 до 75г. – 4 лева; от 76 до 85г. – 8 лева;

Необходими документи:

  • валидна лична карта или задграничен паспорт.
  • за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители

 

Плащане: Депозит в размер на 30% при резервацията и доплащане 7 дни преди отпътуването.

 

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това лично по телефона.

Гарант на Еисакотур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Армеец”, застрахователна полица №1831013150000592845/26.11.2019г.

 

 

 

 

Свободни места

Все още няма дати обявени за тази екскурзия