Описание

Екскурзия до Сандански,Мелник,Рупите с тръгване от Смолян

Дата:09.04.2020г.

Цена:95лева

2 дни 1 нощувка

 

Програма:

 1Ден- Отпътуване в 07:00ч. от Смолян по маршрут Смолян-Широка Лъка-Девин-Доспат-ГоцеДелчев -Мелник- Рупите -Сандански. В Широка Лъка кратка почивка за снимки. По пътя преди Девин може да видите Скален  феномен”Слона”. Кратка спирка за почивка до я.Доспат. Той е вторият по големина в България.Пристигане в Мелник преди обяд. Мелник е най-малкият град в България. Градът е част от Стоте национални туристически обекта на Български туристически съюз. Тук ще посетим Градският исторически музей; Кордопуловата къща; Пашовата къща;Мелнишки пирамиди.Мелнишките пирамиди са величествени, високи до 100 m земни пирамиди и други релефни скулптури с висока естетическа стойност.Свободно време за обяд.Отпътуване за Рупите. Рупите е защитена местност, която е разположена на около 10 км от Петрич и на 2 км от с. Рупите, в източното подножие на изгасналия вулкан Кожух планина (281 м). Възвишението е изградено от вулканични скали. Името му произлиза от факта, че прилича на наметнат кожух е обявен за природна забележителност.Защитената местност Рупите е известна с лечебните си минерални извори с температура 74°C и с дебит до 35 л/сек. В местността Рупите се намира храм-паметникът „Св. Петка Българска”, построен през 1994 г. Посещение на къщата на Баба Ванга в местността Рупите.Там  е билаомястото, където известната българска пророчица е приемала нуждаещите се. Малката къщичка се намира на територията на новопострения манастирския комплекс около храма на Ванга.Отпътуване за град Сандански.Пристигане и настаняване в хотел.Вечеря.

2 Ден- Закуска. Посещение на Археологически музей. Свободно време за разходка. Пожелание посещение на Роженски манастир.Отпътуване за Смолян.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Посещение на Сандански;
  • Посещение на Рупите- домът на баба Ванга;
  • Обзорна туристическа обиколка на Мелник;
  • Посещение на Роженския манастир по желание;
  • Екскурзоводски услуги;
  • Медицинска застраховка;

Цената не включва:

  • Входните такси на посещаваните туристически обекти;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това лично по телефона.

Гарант на Еисакотур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Армеец”, застрахователна полица №1831013150000592845/26.11.2019г.

 

Свободни места

Все още няма дати обявени за тази екскурзия