Описание

ЕКСУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ 2 НОЩУВКИ С НОЩЕН ПРЕХОД ОТ 23.12.2019

ЦЕНА:331ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ 20 ЧОВЕКА

Програма:

Първи ден 23.12.2019г.

Отпътуване от Смолян, в 20:00ч. маршрут Смолян – Асеновград – Капитан  Андреево –Истанбул. Нощен преход.

Втори ден 24.12.2019г.

Пристигане в Истанбул сутринта , настаняване в хотела (Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след

14.00 ч). Това е политика на всички хотелиери в световен мащаб. Сутринта ще имате възможност да се разсъните по време на освежаваща разходка с корабче по пролива Босфора (с продължителност около 1ч. 30 мин.)  и да направите фотосесия на красивите дворци и къщи по Европейския и Азиатския бряг на Истанбул. Разходката е съпроводена от интересна беседа на местният екскурзовод.

Около обяд за тези от вас, които имат желание да се запознаят с османският лукс и разточителство, е предвидено организирано посещение до най-забележителния от османските дворци в града – дворецът „Долмабахче“.

Пожелание Нощна разходка – новата атракция на Истанбул – Water Garden, където освен да се полюбувате на ослепителното лазерно шоу на пеещите фонтани, ще имате възможност и да похапнете в някой от гурме ресторантите, предлагащи неустоими изкушения. Нощувка.

Трети ден 25.12.2019г.

Закуска. Пешеходна обиколка на европейската стара част на Истанбул с местен екскурзовод: Синята джамия (отвън), площад  Хиподрумa: Колоната на Константин, Египетския обелиск, Змиевидната колона,  да се снимате пред Фонтана на Вилхелм II,  да се насладите на красивата цветна градина с фонтан пред църквата “Св. София”. Свободно време за посещение на покрития пазар „Капълъ чарши“ или Египетския пазар. След обяд посещение на небостъргача „Сапфир” по желание срещу доплащане при мин. 15 човека – най-високата жилищна сграда в Европа. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела.Нощувка.

Четвърти ден 26.12.2019г.                                                                                                                 Закуска. Отпътуване за Одрин. Престой в град Одрин. По желание посещение на  българската църква „Св. Св. Константин и Елена“, Селимийе джамия, паметника на Мимар Синан,  Юч Шерифели джамия, покрития базар „Бедестен“, кервансарая „Рюстем паша“, базара „Али паша чаршасъ“, базара „Селимийе търговски център“,  Margi Outlet, Синия Пазар и мол Erasta. Отпътуване за България.  Късно вечерта – пристигане в Смолян.

Пакетната цена включва:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус по описания маршрут;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел WHYNDHAM TOPKAPI 4*в Истанбул;
 • Медицинска застраховка;
 • Водач от туристическата агенция по време на пътуването и престоя в Истанбул;
 • Посещение на Одрин;
 • Автобусна панорамна обиколка на града;

Пакетната цена НЕ включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Разходка с кораб по Босфора – 38лева;
 • Входна такса за двореца „Долмабахче“ 26лева;
 • Входна такса на аквариума Sea Life – 80 Турски лири(24,59лв.);дете до 13 г. – 59 Турски лири(18,13лв);
 • Посещение на Мол Watergarden и Мол Emaar – 30лв;
 • Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка: 40лв;

 

Необходими документи: Задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на отпътуване.

Плащане: Депозит в размер на 30% при резервацията и доплащане 7 дни преди отпътуването.

Важно:

 • Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина.
 • За български граждани не се изисква виза за Турция. Пътува се със задграничен паспорт, валиден 6 месеца от датата на отпътуване.

 

 

 

 

 

 

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това лично по телефона.

Гарант на Еисакотур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Армеец”, застрахователна полица №1831013150000592845/26.11.2019г.

Свободни места

Все още няма дати обявени за тази екскурзия