Описание

Тридневна екскурзия до Казанлък – Велико Търново – Ловеч от  Смолян

Датана пътуване:21.05.2020

3 дни / 2нощувка

Цена:125лева

Програма:

1 Ден: Отпътуване в 07:00ч. от Смолян. Пристигане в Казанлък преди обяд. Посещение на Музей на розата. Етнографският комплекс Музей на розата се намира в град Казанлък и е част от Историческият музей на града. Днешния си вид музеят има от 1984 г. и разполага с над 15 000 експоната. Посещение на Казанлъшка гробница. Казанлъшката гробница е открита случайно на 19.04.1944 г. от войници при прокопаването на противосамолетно убежище. Изградена е на нивото на околния терен и е ориентирана в посока север-юг с вход от юг. Състои се от коридор, правоъгълна предгробна и кръгла погребална камери. Коридорът е от необработени камъни и е с размери 1,84 х 2,60 м. От фасадата в южна посока зидовете му постепенно се снижават и са били затворени с преграден зид висок 0,7 м. Двете камери са изградени от тухли споени с хоросан, а стените и подовете им са покрити с трипластова мазилка, върху която са нанесени стенописи в техники темпера и фреско. По посещение на Историческият музей Той е сред най-старите регионални музеи в България. В него се съхраняват над 50 000 оригинални експоната, отразяващи богатата материална и духовна култура на Казанлъшкия край. Музеят опазва, изследва и популяризира цялото историческо наследство на Казанлъшкия регион, в това число и всички тракийски гробници от Долината на тракийските владетели. Отпътуване за Велико Търново и настаняване в хотел Момина крепост. Нощувка.

2 Ден: Закуска. Туристическа разходка във Велико Търново. Градът, който два пъти е бил столица на България – по време на второто Българско царство и след Освобождението от Османско иго. Посещение на крепостта „Царевец”, музея на „Восъчните фигури”. Кратка почивка за обяд. Посещение на Архитектурно-музеен резерват „Арбанаси“, Археологически музей Велико Търново, Църква „Св. Четиридесет мъченици“, Музей „Възраждане и Учредително събрание“, Сарафкината къща (Музей на градския бит). Ще се разходим и по калдаръмените улички на Самоводската чаршия, отрупана с множество дюкянчета и работилнички на различни майстори. Възможност за закупуване на различни продукти и сувенири.Отпътуване за Ловеч. Настаняване в хотел Лиани или Вароша. Нощувка.

3 Ден: Закуска. Посещение на втория по големина зоопарк в България, на площ от 110 дка се отглеждат 420 вида животни и 74 вида птици. Той се намира в източната част на Ловешкият парк Стратеш и е една от най-посещаваните атракции в града. Посещение на  Архитектурно-историческия резерват „Вароша“ с посещение на  Музеят „Васил Левски“ Това е един от най-посещаваните обекти, свързани с името и делото на Апостола на свободата Васил Левски, който избира Ловеч за революционна столица на България. Експозицията в музей „Васил Левски“ е разположена на две нива и отразява дейността на Васил Левски и борбите на българския народ за национално освобождение. По желание посещение на Етнографският музей в Ловеч е разположен в две съседни къщи – Драсовата и Рашовата. Свободно време за обяд. Отпътуване за Смолян и пожелание спиране в град Пловдив. Пристигане около 18:30часа.

          Цената включва:

  • Транспорт с комфортен  туристически автобус;
  • 2 нощувки със закуски и вечери;
  • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
  • Медицинска застраховка за лица до 65г;
  • Медицинско лице;

          Цената не включва:

  • Медицинска застраховка за лица над 65г.-2 лв. на ден;
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти:

 

 

 

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това лично по телефона.

Гарант на Еисакотур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Армеец”, застрахователна полица №1831013150000592845/26.11.2019г.

Свободни места

Все още няма дати обявени за тази екскурзия