Описание

Искате ли да видите от къде наистина идват лалетата? Предлагаме ви автобусни екскурзии през месеците март и април за Фестивала на лалето в Истанбул 2020. Бонус посещение на Одрин.

Дата:29.02.2020; 19.03.2020; 17.04.2020

Цена:190лева

Програма:

Първи ден – Отпътуване от Смолян, в 20:00ч. маршрут Смолян – Асеновград – Капитан Андреево-Истанбул. Нощен преход.

Втори ден –  Пристигане в Истанбул сутринта, настаняване в хотел (след 14.00 ч.).  По желание разходка с кораб по Босфора (срещу допълнително заплащане), с продължителност около 2 часа.  Корабът преминава по европейският бряг, през живописните квартали на Истанбул и стига до така известния парк Емирган, засаден с хиляди лалета по време на „Фестивала на Лалето”. Спиране за разходки из невероятните алеи  за снимки. След това се отправяте отново с корабчето по азиатския бряг. По желание посещение на двореца „Долма Бахче”- новият султански дворец, който впечатлява посетителите си със своята пищност. Следобeд, срещу допълнително заплащане, Панорамна обиколка на Истанбул, с автобус и местен екскурзовод на български език. Разглежда се българската църква „Св. Стефан”. Пешеходно разглеждане на: Синята джамия (отвън), площад “Хиподрума”, с „ Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм ІІ”, базиликата “Св. София”/отвън/, която е един от най – ярките образци на византийската архитектура,“Топ Капъ Сарай” (Двореца на султаните от Османската династия) /отвън/. Посещава се и паркът “Гюлхане“, наричан още розовата градина. Нощувка.

Трети ден – Закуска. По желание, посещение на най-високата сграда в града „Сапфир” с панорамна тераса и 4D кино, намираща се в новата, модерна част на Истанбул. По желание, посещение на „Форум Истанбул”, където се намира аквариума „Тюркуазу” събрал над 10 000 обитатели на морския свят. Следобед, по желание и срещу допълнително заплащане, посещение на най- новият Мол ЕМААР, който е разположен в Азиатската част на Истанбул. Молът предлага обекти, включващи магазини на водещи международни и турски марки, кафенета, ресторанти,удивителни тераси.  Посещение и на атрактивния комплекс WATER GARDEN с  впечатляващото му светлинно и звуково шоу на „Пеещите фонтани“.  Нощувка.

Четвърти ден –Закуска. Отпътуване за Одрин. Престой в град Одрин. Посещение на  българската църква „Св. Св. Константин и Елена“, Селимийе джамия, паметника на Мимар Синан,  Юч Шерифели джамия, покрития базар „Бедестен“, кервансарая „Рюстем паша“, базара „Али паша чаршасъ“, базара „Селимийе търговски център“,  Margi Outlet, Синия Пазар и мол Erasta. Отпътуване за България. Късно вечерта – пристигане в Смолян.

Пакетната цена включва:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус по описания маршрут;
 • 2 нощувка със закуска в хотел 3* в Истанбул;
 • Медицинска застраховка;
 • Водач по време на цялото пътуване;;
 • Автобусна панорамна обиколка на града;
 • Посещение на Одрин.

Пакетната цена НЕ включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Разходка с корабчето по Босфора и посещение на парк Емирган – 22 евро, при минимум 25 туристи;
 • Посещение на Форум Истанбул и аквариума, с включен входен билет за него – 20 евро, само трансфер до Форум Истанбул – 5 евро;
 • Посещение на мол Емаар и Пеещи фонтани – 15 евро, при минимум 20 туристи;
 • Посещение на „Сапфир” – 25 евро с включен трансфер, билет за терасата и киното;
 • Посещение на дворците „Долма Бахче” – 25 евро и/или „Топ Капъ” – 25 евро, с включени входни такси;

 

 • Необходими документи: Задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на отпътуване.
 • Плащане:Депозит в размер на 30% при резервацията и доплащане 7 дни преди отпътуването.

Важно:

 • Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина.
 • За български граждани не се изисква виза за Турция. Пътува се със задграничен паспорт, валиден 6 месеца от датата на отпътуване.

 

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това лично по телефона.

Гарант на Еисакотур по смисъла на чл 97  от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Армеец”, застрахователна полица №1831013150000592845/26.11.2019г.

Свободни места

Все още няма дати обявени за тази екскурзия